Nieuwe trend: Zelfgemaakte vuurwapens

vrijdag 19 februari 2016 |  Redactie Israel Today
De recente aanvallen door Palestijnse terroristen leggen een zorgwekkende nieuwe trend bloot: Israëlische veiligheidstroepen treffen steeds vaker zelfgebouwde wapens aan. Dit soort wapens doken voor het eerst op bij de aanslag bij de Damascuspoort, waarbij de 19-jarige Hadar Cohen om het leven kwam.

Persberichten meldden aanvankelijk, dat de daders Carl-Gustav geweren hadden, maar nu is gebleken dat het omgebouwde (Amerikaanse) M-16 of (Russische) Kalasjnikov geweren waren, zie foto. De wapens zijn gebaseerd op deze soorten wapens, maar veel korter en daarom ook gemakkelijker onder kleding of in een tas te verbergen. Daarbij worden ze geschikt gemaakt om, in plaats van de bij dergelijke wapens behorende munitie, grotere 9 mm patronen te gebruiken.

Het leger weigerde tot nu toe verdere informatie over een mogelijke infrastructuur voor de productie en distributie van dit soort wapens op de Westbank. 'Het is relatief gecompliceerd en kost tijd om dergelijke wapens te vervaardigen. Als deze echter door een kleine kring van medeplichtigen worden gebouwd of omgebouwd, kan het enkele dagen of weken duren om een ​​geweer van dit type te bouwen', zei politiewoordvoerder Micky Rosenfeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.