Protest tegen akkoord met Palestijnse christenen

Thursday, February 18, 2016 |  Redactie Israel Today
Arabisch-sprekende Israëlische christenen (die zich tegenwoordig Arameeërs noemen) hebben aanstoot genomen aan een recente overeenkomst, gesloten door een kleine groep Messias-belijdende Joden en Palestijnse Evangelischen die betrokken zijn bij een anti-Israël campagne.

De betrokken overeenkomst werd eerder deze maand ondertekend in Larnaca, Cyprus, waar Messiaanse en Palestijnse christelijke leiders naar verzoening streefden, zelfs te midden van de lopende theologische verschillen met betrekking tot de Bijbelse betekenis van de moderne wedergeboorte van Israël.

Bij andere Messiaanse Joden en Israëlische christenen rees verzet, nadat werd ontdekt dat de aanwezigen op de bijeenkomst hadden beloofd af te zien van het openbaar bekritiseren van elkaar. Dit ondanks het feit dat velen aan de Palestijnse evangelische kant van de tafel in het verleden anti-Israël terrorisme stilzwijgend hadden gesteund en opriepen tot 'wereldwijd theologisch verzet' tegen de Joodse Staat.

Het verzet werd geleid door vader Gabriel Naddaf (foto) uit Nazareth, de geestelijk leider van de Israëlische Aramese christelijke beweging, die zich afvroeg waarom 'enkele Israëlische Messiaanse leiders zo dwaas de handen ineen hebben geslagen met anti-Israëlische christenen (...) die zich dag en nacht inspannen om de kerk met leugens te vergiftigen.'

Toen vader Naddaf hierop werd aangesproken door een vertegenwoordiger van Jews for Jesus, berispte hij de organisatie over het feit, dat een van zijn vertegenwoordigers een uitnodiging had aanvaard om te spreken in de kerk van de fel anti-Israël Anglicaanse dominee Stephen Sizer.

'Jezus onderschrijft ons recht om onszelf te verdedigen, niet alleen tegen Palestijnse terroristen, maar ook tegen theologische terroristen, die door middel van verraderlijke overeenkomsten, zoals deze, wedijveren met de (...) bloedsprookjes en historische leugens die jullie ook onderschrijven, wat theologisch en fysiek geweld tegen Israël en de Joodse volk veroorzaakt,' zei vader Naddaf verder.

De priester besloot met de waarschuwing, dat enkele messiaanse Joodse leiders hadden 'gekozen om mensen te behagen – politici met een theologisch masker.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.