Verbluffend resultaat met nieuwe aanpak van leukemie

Wednesday, February 17, 2016 |  Redactie Israel Today
Een innovatieve in Israël ontwikkelde remedie voor leukemie, die momenteel wordt getest in de Verenigde Staten, levert verbluffende resultaten op. De behandeling werd oorspronkelijk ontwikkeld door professor Zelig Eshhar (foto) van Israëls Weizmann Institute of Science.

De klinische proeven zijn voornamelijk uitgevoerd bij patiënten met gevorderde leukemie die slechts enkele maanden te leven hadden. Het was verbazingwekkend dat 94 procent verbetering zou tonen, en bij meer dan de helft zijn de symptomen van de kanker allemaal verdwenen.

Professor Stanley Riddell van de Universiteit van Washington, die de testen uitvoert, waarschuwde dat veel werk moet worden gedaan om de resultaten van het onderzoek te verduidelijken, en het is nog onbekend of de behandeling de kanker volledig heeft verwijderd, of dat deze terugkomt bij de genoemde patiënten.

Prof Eshhar noemde woensdagochtend in een interview met Israel Radio, dat de uitdaging nu is om het werkgebied van de behandeling uit te breiden om andere vormen van kanker aan te pakken, waaronder grote tumoren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.