Israëls veiligheidstroepen leven in voortdurend gevaar

Monday, February 15, 2016 |  Redactie Israel Today
Ze moeten alert zijn en klaar voor elke gebeurtenis op elk moment. Gisteren gebeurden binnen een periode van 24 uur vijf aanvallen. Onze zonen en dochters reageerden snel en voorkwamen dat onze veiligheidstroepen gewond raakten.

Dit waren de aanvallen die plaats vonden:

  • Zondagochtend liep een Palestijn, zwaaiend met een mes, naar de grenspolitie bij de controlepost Mazmoniya aan de rand van Jeruzalem. Een alerte agent waarschuwde zijn collega's over de naderende aanvaller, en een collega schoot hem dood uit zelfverdediging.
  • Zondagochtend, iets later, gooiden twee Palestijnen stenen naar passerende voertuigen. Een legerpatrouille werd er heen gestuurd, en toen ze hen zagen openden de Palestijnen het vuur. De soldaten beantwoorden de beschieting en doodden de twee aanvallers.
  • Zondagmiddag meldde een vrouw, dat een jonge Arabier probeerde haar te steken. Dat gebeurde in de wijk Talpiot in Jeruzalem. De politie meldde, dat de Arabische tiener haar op de schouder tikte, en toen ze zich omdraaide zag ze dat hij een mes vasthield. De aanvaller vluchtte en de vrouw werd niet gewond. De politie begon een intensieve klopjacht naar de aspirant-aanvaller.
  • Later op de zondagmiddag probeerde een Palestijnse vrouw nabij het Graf van de Aartsvaders in Hebron een agent van de grenspolitie te steken. De agent duwde haar weg en schoot haar neer, waardoor ze gewond raakte. De aanvalster werd naar het Sha'are Tsedek medisch centrum in Jeruzalem gebracht.
  • Zondagavond laat, rond elf uur, openden twee personen met verbouwde M-16 geweren het vuur op politie-agenten tijdens een briefing naast een halte van de lightrail bij de Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem. De agenten zagen een verdacht persoon en benaderden hem en droegen hem op zijn tas neer te zetten. Hij pakte een geweer en schoot gericht op de agenten, die snel reageerden en hem neerschoten. De tweede aanvaller schoot ook op hen, werd neergeschoten en overleed ter plaatse.

Help ons om onze soldaten te bemoedigen en toon hen uw liefde en steun met een solidariteitspakket. De inhoud hiervan wordt in overleg met enkele IDF-onderdelen bepaald, die Israel Today een beetje wil steunen. Klik hier (Engelstalig) of hier (Duitstalig) voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.