Israël bereidt zich voor op oorlog met Hamas

donderdag 11 februari 2016 |  Redactie Israel Today
Senior commandanten van het Zuidelijke Commando van Israël waarschuwen hun troepen, om voorbereid te zijn op mogelijke preventieve acties tegen de terroristische infrastructuur van Hamas in de Gazastrook.

Het is in Israël bekend dat Hamas terreurtunnels onder de bodem van zuidelijk Israël graaft als voorbereiding voor de volgende oorlog, een feit dat Hamas ook erkent.

Volgens de Israëlische krant Yediot Achronot schatten IDF-officieren dat momenteel ongeveer duizend man tunnels naar Israël graven, waaronder een enorme centrale tunnel die zich tot diep in de zuidelijke Israëlische Negev-regio kan uitstrekken.

Velen in Israël, vooral de bewoners in de buurt van de Gazastrook, willen dat het leger de eerste klap uitdeelt en Hamas niet de kans geeft om in hun gemeenschappen binnen te dringen.

Een officier vertelde aan Walla News dat 'de diverse eenheden zich moeten voorbereiden op de mogelijkheid dat het politieke echelon zijn geduld verliest, of dat de dreiging van tunnels in de Gazastrook geen terughoudendheid toelaat, en ze zullen proberen om met de aanpak van de tunnels in de Palestijnse gebieden te beginnen.'

In de afgelopen weken zijn minstens een dozijn Hamasleden gedood, toen de tunnels waarin ze werkten plotseling instortten. Er wordt veel gespeculeerd dat technische eenheden van de IDF achter die incidenten zaten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.