Voor het eerst een moslim als commissaris van politie

donderdag 11 februari 2016 |  Redactie Israel Today
De minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilan Erdan (Likoed) schrijft geschiedenis. Hij is van plan een dienst op te zetten die als opdracht krijgt om in de Arabische sector het recht te handhaven. Om dat te kunnen doen, moeten Arabische politieagenten in de rijen van de Israëlische politie worden geïntegreerd.

Aan de top van deze dienst moet Jamal Hakroush (foto), de plaatsvervangend voorzitter van de politie, staan. Erdan en politievoorzitter Roni Alsheikh hebben dit reeds besproken en er hun fiat aan gegeven.
Men hoopt dat deze stap een boodschap aan de Arabische bevolking is en dat de nieuwe leider er het gezag door krijgt dat hij nodig heeft om nieuwe officieren bijeen te brengen, en nieuwe politiebureaus en ‑dependances op te zetten die nodig zijn om zijn nieuwe taak te kunnen uitvoeren. Eén daarvan is onder meer de islamitische burgers in het land zo ver te krijgen dat zij het beroep van politieagent zullen kiezen.

Het initiatief wacht alleen nog op toestemming van het ministerie van Financiën en goedkeuring door het bureau van de premier. Erdan heeft kort geleden nog een voorstel ingediend, dat vraagt om nog eens 1300 politieagenten te rekruteren voor het oprichten van deze nieuwe dienst, wat ongeveer drie jaar zal duren.

Hakroush doet momenteel dienst als plaatsvervangend bureauleider van het politiedistrict voor het Israëlische kustgebied.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.