Israëli's sceptisch over vrede, steunen annexatie

zondag 7 februari 2016 |  Redactie Israel Today
De meeste Israëli's zijn voorstanders van echte en productieve vredesbesprekingen, maar sceptisch over het diplomatieke proces met de huidige Palestijnse leiders. Hierdoor neemt de steun toe voor het eenvoudig annexeren van Judea en Samaria, de zogeheten Westbank.

Dit blijkt uit de resultaten van het maandelijkse 'Peace Index'-onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv en het Israel Democracy Institute, dat dinsdag bekend werd gemaakt.

Op de vraag of zij voorstander zijn van het houden van vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit, antwoordde bijna 62 procent van alle Israëli's bevestigend. Vooral de Arabische bevolking was er voor.

Maar bijna 68 procent van de Israëli's gelooft niet dat degelijke besprekingen op korte termijn tot een oplossing leiden, en slechts 29 procent verwacht dat het vredesproces in de komende jaren zal slagen; bij de Arabische bevolking is dit 45 procent.

Verder bleek uit het onderzoek, dat van de Joodse bevolking 45,3 procent voorstander is van annexatie van Judea en Samaria, wat een eind maakt aan de 'droom' van een Palestijnse Staat, en 44,8 procent van hen is tegen deze stap.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.