Terreuraanslag bij Jeruzalemse Damascuspoort

woensdag 3 februari 2016 |  Redactie Israel Today, Arutz Sheva
Drie jonge Palestijnse strijders hebben woensdag begin van de middag bij de Damascuspoort in Jeruzalem een terreuraanval uitgevoerd, die hen en een soldate van de grenspolitie het leven heeft gekost.

De ID-kaarten van de drie aanvallers

Omdat de mannen zich verdacht gedroegen vroeg de grenspolitie hen om een legitimatie, waarop een van hen zijn ID liet zien en een ander op soldaten van de grenspolitie schoot, waarbij hij twee vrouwelijke soldaten zwaar verwondde. Een van hen, Hadar Cohen (19) was in het hoofd geschoten en overleed in het Hadassah Mount Scopus ziekenhuis.

De aanvallers, Palestijnen uit de regio Jenin, werden door een andere agent doodgeschoten. Ze bleken naast de geweren, die ze verborgen hielden, ook messen en explosieven bij zich te hebben.

Het is al de tweede aanslag deze week, na de schietpartij tussen Bet El en Ramallah afgelopen zondag. Daarnaast hebben alerte politie-agenden een aantal aanvallen kunnen verhinderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.