Palestijnse terroristen doden weer een Joodse vrouw

Tuesday, January 26, 2016 |  Redactie Israel Today
Twee Palestijns-Arabische terroristen, waarvan één een tiener, hebben maandag in een winkelcentrum in Beit Horon, ten noorden van Jeruzalem, mensen met messen aangevallen. Een Israëlische vrouw, Shlomit Krigman (24, foto), is aan de verwondingen bezweken. Zij was jeugdleidster in de gemeenschap.

Het tweede slachtoffer is een 58-jarige vrouw, die middelzwaar gewond raakte en momenteel nog in het ziekenhuis wordt behandeld.
Nadat de terroristen eerst Krigman hadden gestoken, probeerden ze een winkel binnen te dringen, maar de eigenaar kon hen met een winkelwagentje afweren.

Beide terroristen zijn na een korte achtervolging door een bewaker doodgeschoten. De politie vond later twee pijpbommen op de plaats van de aanslag, wat betekent dat er een veel ernstiger aanval is verijdeld.

Ongewapende vrouwen lijken het favoriete doelwit van deze Palestijnen te zijn geworden in wat inmiddels genoemd wordt de Steek-intifadah.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.