Hotovely: Het westen bevordert mede de terreurhetze

Monday, January 25, 2016 |  Redactie Israel Today
De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken Hotovely (foto) stelt de Westerse regeringen mede verantwoordelijk voor de steekpartijen, waartoe wordt aangemoedigd door de Palestijnse radio, die mede worden gefinancierd met geld van de Westerse landen, die geen flauw idee hebben waarvoor hun hulp aan de Palestijnse gebieden werkelijk wordt gebruikt.

Drie Palestijnse kinderen van 13, 15 en 16 jaar oud zijn verantwoordelijk voor de jongste drie aanvallen met een mes in de Joodse nederzettingen Othniël, Tekoa en Anatot. De 16-jarige aanvaller in Othniël, die twee dagen later in het nabijgelegen Palestijnse dorp Beit Imra werd gearresteerd, bevestigde dat hij door de Palestijnse radio was gestimuleerd om Joden aan te vallen.

In zijn verhoor gaf de aanslagpleger toe dat de Palestijnse media hem tot de aanslag hebben aangemoedigd. Daphna Meir, de 38-jarige moeder van zes kinderen, werd het slachtoffer van zijn beslissing om te doden. Voor de Israëlische camera verklaarde zijn vader dat hij tegen de afschuwelijke daad van zijn zoon was, maar voor Palestijnse camera prees hij zijn zoon voor de moedige aanslag omwille van de Al-Aksa.

Ook de vader van het 13-jarige Palestijnse meisje Rakia Aboe Ayid, dat tijdens haar aanval werd doodgeschoten, prees haar daad. Het meisje was met een mes in haar hand op een bewaker van de Joodse nederzetting Anatot afgerend. 'Geloofd zijn Allah, de almachtige. Dit zal zeker de Al-Aqsamoskee en Palestina ten goede komen,' zei haar vader op de Palestijnse media. 'Nu zal ze haar broers en zussen tegenkomen [in de hemel] en Allah zal zich over haar ontfermen!'
Ooggetuigen bevestigen dat haar vader haar achterna gerend was om haar ervan af te houden. Hij bereikte de ingang naar de nederzetting een minuut na haar, toen ze reeds was uitgeschakeld. Tijdens het verhoor bij de Israëlische politie huilde haar vader vanwege de dood van zijn dochter. Haar moeder verklaarde tegenover de Israëlische media dat haar dochter ruzie met haar broers gehad heeft en daarom woedend met het mes naar de dichtbijgelegen Joodse nederzetting was gerend.

Hetzelfde benadrukten ook de ouders van de 15-jarige Palestijn, die in Tekoa werd uitgeschakeld bij zijn poging de zwangere moeder Michal Froman te vermoorden. De 30-jarige vrouw raakte middelzwaar gewond, met haar ongeboren kind gaat het goed. De ouders van de aanslagpleger vertelden dat hij binnen de grote familie ruzie had met zijn broers en zussen en daarom de nederzetting binnendrong om zijn woede af te reageren. In de Palestijnse media hebben zijn ouders natuurlijk ook zijn aanslag geprezen en hun zoon als martelaar geloofd.

Maandagochtend vroeg stelde Israëls viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzippi Hotovely, de westerse regeringen verantwoordelijk voor de Palestijnse terreurgolf. 'De wereld moet beslist ingrijpen. Het is onmogelijk dat het Westen de Palestijnse Autoriteit jaarlijks geld overmaakt en deze een groot gedeelte daarvan gebruikt voor propaganda tegen Israël en voor terreur en ophitsing daartoe,' aldus Hotovely. 'Vijftien procent van de inkomsten uit het buitenland wordt besteed aan sociale bijstand voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen en hun gezinsleden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde bovendien cijfers, volgens welke de Palestijnen in de 25 jaar tot aan 2013 donaties ter hoogte van 20 miljard euro van Westerse landen hebben ontvangen. 'Waar is al dat geld gebleven?', vroeg Hotovely vanochtend voor de Israëlische radio.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.