Hillary Clinton wilde Israël te schande maken

zondag 24 januari 2016 |  Redactie Israel Today
Een groot aantal Israëli's steunt Hillary Clinton bij haar poging om de volgende president van de Verenigde Staten te worden, hoewel meermalen bekend is geworden hoeveel minachting zij heeft voor hun eigen leider, premier Benjamin Netanyahu.

Maar de nieuwste vrijgave van de e-mails van Clintons ambtstermijn als minister van Buitenlandse Zaken wijst erop, dat ze niet alleen weinig waardering had voor Netanyahu, maar voor de Joodse Staat in het algemeen.

Onder de bijna 3000 pagina's aan e-mails die vorige week werden gepubliceerd, was correspondentie tussen Clinton en de vroegere directeur voor beleidsplanning van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Anne Marie Slaughter, waarin deze een campagne 'Pledge for Palestine' (Belofte voor Palestina) voorstelde.

Het idee van Slaughter was dat 'een campagne onder miljardairs en multimiljonairs op de wereld een sterke stem van vertrouwen in de opbouw van een Palestijnse Staat zou weergeven. (…) Het zou een zeker effect hebben van het te schande maken van Israëli's die nederzettingen zouden bouwen, tegen deze belofte voor vrede in.

Slaughter kreeg een compliment van haar baas: 'I am very interested – pls flesh out. Thx'. (Ik ben zeer geïnteresseerd. Wil je het alsjeblieft uitwerken. Bedankt) schreef Clinton als reactie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.