'Heldhaftige' Palestijnen steken Israëlische vrouwen

maandag 18 januari 2016 |  Redactie Israel Today
Palestijns-Arabische terroristen, die de Palestijnse leiders en hun media zo graag 'heldhaftig' noemen, hebben deze week hun enorme moed getoond door zondag een weerloze Israëlische moeder en maandag een zwangere Joodse vrouw te steken.

Zondagavond was een Palestijnse terrorist in de Joodse nederzetting Otniël binnengedrongen in het huis van het gezin van Nathan en Dafna Meir (zie foto). Hij stak met zijn mes in op de 38-jarige moeder van zes kinderen, waarvan twee pleegkinderen. Zij verdedigde hen en trachtte de terrorist op de onderste verdieping tegen te houden. Haar 17-jarige dochter Ranana liep met de twee kleine kinderen naar de bovenste verdieping en riep vanuit hun schuilplaats de wacht van de nederzetting op.

De Palestijnse terrorist wist te ontsnappen. Volgens de Israëlische politie gaat het om een Palestijnse bouwvakker, die net als vele anderen zijn dagelijks loon verdient bij Joodse pioniers. De hele nacht hebben Israëlische veiligheidstroepen in de nabijgelegen Palestijnse dorpen gezocht naar de terrorist, tot nu toe zonder succes.

Dafna werkte ook als verpleegster in het Soroka Medisch Centrum in Be'er Sheva, waar ze voor zowel Joden en Arabieren zorgde. Een paar weken geleden had Dafna in de Israëlische media gezegd, dat het leven in de Bijbelse gebieden tot een soort van 'Russisch Roulette' is geworden. Iedereen kan door een Palestijnse aanval worden getroffen. Maandagochtend werd zij in Jeruzalem naar het graf gedragen.

Premier Benjamin Netanyahu zwoer dat men zich tot het uiterste zou inspannen om de moordenaar voor het gerecht te krijgen. 'In naam van alle Israëli's, wil ik alle kinderen van het gezin bemoedigen. Ieder van ons voelt de pijn en deelt in het pijnlijke verdriet. We zullen de terrorist vinden, en hij zal de volle prijs betalen voor deze gruwelijke moord,' postte Netanyahu op Facebook.

Minister van Defensie Moshe Ya'alon stemde hiermee in: 'Wij zullen niet rusten totdat we hebben afgerekend met de terrorist, waar hij ook is. Deze moord (...) laat ons weer zien tegenover welke wrede vijand wij staan.'

Maandag werd in een kledingwinkel een 30-jarige zwangere vrouw door een terrorist aangevallen met een mes. Dat gebeurde in Tekoa, een stad ten zuiden van Jeruzalem, die in wezen een buitenwijk van Jeruzalem is. De vrouw kreeg meerdere steekwonden in het bovenlichaam. Na een eerste behandeling is zij naar een Jeruzalems ziekenhuis gebracht. Een gewapende bewaker heeft de aanvaller doodgeschoten.

Werkvergunningen
Sinds het begin van de golf van terreur, in september 2015, werden 29 Israëli's vermoord door Palestijnse terroristen, 280 raakten gewond bij terreuraanvallen.

Duizenden Palestijnen werken met toestemming in de Joodse nederzettingen in de Bijbelse gebieden Judea en Samaria. Deze aanslag, in het hart van een Joodse nederzetting, vergroot alweer het wantrouwen tussen Joden en Palestijnen. Nu wordt elke werkende Palestijn in de Joodse nederzettingen weer als een mogelijke terrorist verdacht. Om deze reden breekt de Israëlische politie zich het hoofd over welke nieuwe veiligheidsmaatregelen hiertegen kunnen worden genomen, die niet gelijk alle Palestijnse arbeiders in de Joodse nederzettingen treffen.

In het licht van deze twee aanvallen heroverwegen Israëlische veiligheidsfunctionarissen het toelaten van Palestijnse arbeiders tot de Joodse nederzettingen. Beide terroristen hebben waarschijnlijk toegang tot Otniel en Tekoa gekregen door te werken voor lokale Joodse bedrijven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.