Weer anti-christelijke graffiti op kerk in Jeruzalem

Sunday, January 17, 2016 |  Redactie Israel Today
De muur van de Dormition-abdij, op de Jeruzalemse Sionsberg, is weer besmeurd met anti-christelijke leuzen. 'Dood aan christenen, de vijanden van Israel' stond er (zie foto), en 'De wraak van Israël zal nog komen'.

Zondagochtend ontdekten Israëlische politie-agenten de graffiti op twee muren in de Oude Stad van Jeruzalem, op de muur van een kerk en op de muur van een hospice.
De woordvoerder van de kerk maakte aan de media bekend, dat het weer om vandalisme tegen christenen in het Heilige Land ging. 'Afgelopen nacht werd niet alleen graffiti tegen Jezus Christus op de muren gespoten, maar ook opgeroepen om christenen te doden of naar de hel (Azazel) te sturen. Hoe lang zal dat nog zo doorgaan?'

In de afgelopen jaren werden herhaaldelijk kerken besmeurd met graffiti of zelfs in brand gestoken, waaronder ook de Dormition-abdij in februari 2015. Men zoekt de daders hiervan in dezelfde kringen als de brandstichters in het Arabische dorp Doema.
In het land werd dit soort aanvallen op christenen fel bekritiseerd door de Israëlische regering. De kerken in het land hebben herhaaldelijk gevraagd, dat Israël zich er meer voor zou inspannen om de verantwoordelijke daders voor de rechtbank te krijgen.

Premier Benjamin Netanyahu heeft herhaaldelijk verklaard, dat hij dit niet tolereert, maar het Israëlische veiligheidsapparaat zal opdragen de verantwoordelijken tegen elke prijs op te sporen. De Israëlische inlichtingendienst (Shabak) gaat ervan uit, dat het daarbij om een splintergroep van de radicale Heuveltopjeugd gaat, die geen vreemde religies in het land duldt.

Tegenover de orthodoxe website Charedim10, die ook kritiek heeft op dit soort misdrijven tegen niet-Joden, benadrukte het Arabische knessetlid Achmed Tibi dat we hier te maken hebben met een religieus haatmisdrijf. 'Al jaren worden kerken en priesters in Jeruzalem lastiggevallen en de regering doet niets'.

Uit de reacties op de Hebreeuws-talige berichten op Israëlische websites is op te maken, dat de meerderheid van de Israëlische burgers zich er voor schaamt, wat ook herhaaldelijk werd gezegd voor de Israëlische radio.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.