Palestijnse kinderen dragen nep-bomgordels in parade

donderdag 14 januari 2016 |  Redactie Israel Today
Een parade heeft gewoonlijk iets feestelijks. Dat was zeker niet het geval bij de parade vol geweld en dood, die vorige week in Bethlehem werd gehouden, waaraan Palestijnse kinderen deelnamen, verkleed als gewapende strijders, compleet met namaak-bomgordels.

De parade werd gehouden ter gelegenheid van de 51e verjaardag van de eerste terreuraanslag door de Fatachbeweging van de Palestijnse leider Machmoud Abbas. Verscheidene hoge functionarissen van de Palestijnse Autoriteit waren hierbij aanwezig, meldde de nieuwssite The Blaze.

Ofer Gendelman, de officiële woordvoerder van premier Benjamin Netanyahu voor de Arabische media, noemde het evenement een verheerlijking van het terrorisme, bedoeld om een nieuwe generatie van Palestijnse jongeren aan te moedigen om deel te nemen aan het geweld.

Opmerkelijk is, dat het in Bethlehem gevestigde Palestijnse persbureau Ma'an op zijn Arabische website uitgebreid berichtte over de parade, maar het verhaal volledig ontbrak op de Engelstalige website, die op grote schaal wordt gevolgd door de internationale pers.

Dat laat alweer zien, dat de Palestijnen in het Arabisch verschillende berichten de wereld in sturen en zo met twee tongen spreken, en de parade zelf bewijst weer dat Israël aan de Palestijnse regering geen vredespartner heeft.
Zie ook Palestinian Media Watch en Likoed Nederland..

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.