Meer Israëlische Arabieren erkennen Joodse aanspraak

Tuesday, January 12, 2016 |  Redactie Israel Today
Een groeiend aantal, in feite nu een meerderheid van de Israëlische Arabieren, erkent de Joodse rechten en aanspraken op dit land, volgens de recentste maandelijkse Peace Index Survey, uitgevoerd door Universiteit van Tel Aviv en het Israel Democracy Institute.

De derde vraag van de opiniepeiling luidde: 'Bent u het eens of oneens met de stelling, dat de Joodse historische, religieuze en culturele band met het land en de Palestijnse historische, religieuze en culturele band met het land even sterk zijn?'

Zoals te verwachten was, vond 72,2 procent de Joodse band sterker, en 20,6 procent vond de banden even sterk.
Voor velen was het een verrassing, dat 41,3 procent van de Israëlische Arabieren het eens was met de stelling, en 15,9 procent van hen net als de meeste Joden, de Joodse band sterker vonden dan de Palestijnse band. Van de Israëlische Arabieren vindt dus 57,2 procent, dat de Joodse aanspraken op het land even sterk of sterker zijn dan de Palestijnse aanspraken..

Deze verrassende onthulling komt in een tijd, waarin diverse lokale Arabische bewegingen en bekende personen, zowel christenen als moslims, aanmoedigen tot sterkere integratie met de Joodse meerderheid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.