Messiaans echtpaar klaagt annulerende feestzaal aan

maandag 11 januari 2016 |  Redactie Israel Today
Een Messiaans-Joods echtpaar klaagt een feestzaal aan in de Israëlische kustplaats Yavne, nadat de eigenaar hen de zaal weigerde voor hun huwelijk toen hij vernam dat ze geloven in Yeshua en teksten uit het Nieuwe Testament willen lezen bij de ceremonie.

Onder de choepa (huwelijksbaldakijn). Archieffoto.

Een bericht hierover van een plaatselijke tak van Israëls nieuwswebsite Ynet meldde dat het echtpaar al zes maanden geleden de betreffende feestzaal had geboekt. Toen de grote dag naderde hielden ze een repetitie, tijdens welke de eigenaar zich realiseerde dat het Nieuwe Testament een rol zou spelen bij de ceremonie.
Hij vertelde naar verluidt aan het echtpaar uit Rishon leTzion, dat ze nog steeds de bruiloft in zijn zaal konden houden, maar alleen als zij ermee instemden, niet uit het Nieuwe Testament te lezen. Het echtpaar legde uit, dat dit een belangrijk deel van hun identiteit is en zij daarom niet instemden met zijn eis, waarop de eigenaar de reservering annuleerde.
Het echtpaar klaagt nu de feestzaal aan wegens religieuze discriminatie en eist een schadevergoeding van 100.000 shekel (€ 23.350).

De reacties op het Hebreeuwstalige artikel zijn gevarieerd, hoewel de meerderheid de kant van het echtpaar lijkt te kiezen; sommigen roepen zelfs op tot een boycot van de feestzaal.
Eén respondent zei dat hoewel hij geen Messiaanse gelovige is, hij de Messiaanse Joden als even goede en loyale burgers ziet die hetzelfde respect verdienen als alle andere Joden. Een ander zei, dat als Messiaanse Joden worden bestempeld als een sekte, dan dus ook moet gelden voor de diverse ultraorthodoxe sekten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.