Helpende handen in Groot-Brittannië

Monday, January 11, 2016 |  Redactie Israel Today
Wanneer ergens hulp nodig is, zijn Israëli's snel ter plaatse. Toen in december ernstige en aanhoudende regens in het noorden van Engeland ernstige overstromingen veroorzaakten, gingen tien Israëli's van IsraAid erheen om ter plaatse te helpen.

Ongeveer 10.000 huizen zaten na de regens zonder stroom, honderden mensen moesten in veiligheid worden gebracht. Vooral de graafschappen Lancashire en Yorkshire waren getroffen. 'De Britse burgers waren verrast toen ze hoorden dat Israëli's zijn gekomen om hen te helpen,' zei Navonel Glick, de directeur van IsraAid in het noorden van Engeland. 'Ze konden niet begrijpen waarom de Israëli's onmiddellijk hulp boden, terwijl hun eigen regering hen in eerste instantie negeerde.'

IsraAid was één van de eerste internationale hulporganisaties die tijdens de overstromingen in het noorden van Engeland ter plaatse waren. De tien Israëli's hebben geholpen om huizen schoon te maken en om voedsel en andere hulpgoederen naar de getroffen families te brengen.

De Israëlische inzet in Groot-Brittannië werd snel bekend in de Britse media. IsraAid ontving al een verzoek uit Ierland om ook Israëli's naar Ierland te sturen, dat ook is getroffen door overstromingen. 'Deze dank van de kant van de Britten betekent alles voor ons, vooral in Engeland, waar de bevolking geen grote vriend van Israël is', benadrukte Glick.

Israëlische hulporganisaties zoals IsraAid zetten zich wereldwijd in in tal van rampgebieden, ten eerste om mensen te helpen, en ten tweede om mensen een ander beeld van Israël te tonen, dan wat zij anders gewoonlijk op het beeldscherm zien. Hoewel Israël een klein land is, zet het land zich meer dan andere en grotere landen in voor de noden van andere mensen. Dat hebben nu ook deze Britten ervaren tijdens de overstromingen in het noorden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.