Drie (mislukte) steekpartijen op één dag

vrijdag 8 januari 2016 |  Redactie Israel Today
Incidenten zoals deze lijken in de Israëlische media al zo tot het alledaagse nieuws te behoren, dat drie steekpartijen op één dag in een klein berichtje worden vermeld; ze krijgen geen vetgedrukte koppen meer.

1. Drie gewapende Palestijnen probeerden donderdagavond bij de kruising Gush Etzion in Judea, om daar voor de veiligheid gestationeerde soldaten met messen aan te vallen en te doden. De drie aanvallers werden onschadelijk gemaakt voordat ze de Israëlische soldaten (zie foto) konden verwonden. De drie aanvallers komen uit één gezin.
Omdat ze familie zijn van de dinsdag bij een aanval gedode Achmed Yusef Kawazba (18), wordt aangenomen dat ze zijn dood wilden 'wreken'.

2. Op dezelfde avond probeerde een Palestijn in de buurt van Hebron Israëlische veiligheidstroepen neer te steken met een mes. Hij kon volgens berichten in de media worden gearresteerd.

3. Eerder, ook op donderdag, werd een 16-jarige Palestijn gearresteerd in de Oost-Jeruzalemse wijk Schuafat. Hij was op weg gegaan naar een door hem geplande aanval, maar de politie kon hem zijn mes afpakken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.