Twee doden bij schietpartij in Tel Aviv; dader nog vrij

Saturday, January 02, 2016 |  Redactie Israel Today
Een Arabische terrorist heeft vrijdag, Nieuwjaarsdag, een cafe in Tel Aviv beschoten. Twee personen, Alon Bakal en Shimon Ru'imi, werden gedood, zeven anderen raakten gewond. Personen die de aanslag overleefden zeiden dat de moordenaar glimlachte terwijl hij op de in paniek geraakte bezoekers bleef schieten.

Foto: De politie voert een klopjacht uit in Tel Aviv na de dodelijke schietpartij (Flash90).

De terrorist slaagde er in de plek te ontvluchten voordat de politie arriveerde. Maar nadat beelden van bewakingscamera's waren vrijgegeven aan de media herkende de vader – die vrijwilliger bij de politie is – zijn zoon en nam contact op met de autoriteiten.

De verdachte is een inwoner van de regio Wadi Ara in het noorden van Israël. Vrijdagavond was hij nog op vrije voeten, vermoedelijk in de regio Groot Tel Aviv. De politie is er vrij zeker van dat hij niet meer gewapend is, nadat hij het wapen, gebruikt bij de schietpartij in het café, heeft weggegooid.

Een ander familielid van de schutter vertelde Israëlische media dat hij 'onthutst en geschokt' was door de aanval, en benadrukte dat de jongeman in het verleden nog nooit anti-Israëlische sentimenten had laten blijken.

Geen van de plaatselijke Palestijnse terreurgroepen heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het aanwerven van de schutter, maar Hamas heeft openlijk de dodelijke aanval op ongewapende cafébezoekers in het hart van Tel Aviv geprezen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.