Israël bereidt zich voor op de eerste sneeuwstorm

Wednesday, December 30, 2015 |  Redactie Israel Today
De winter zet nu door in Israël. Verwacht wordt dat vrijdag een flinke winterstorm sneeuw zal brengen in Jeruzalem en op de hoger gelegen delen en ernstige overstromingen zal veroorzaken op de kustvlakte.

Woensdag begon het al te regenen van Haifa in het noorden tot Be'er Sheva in de zuidelijke Negev regio, waardoor al overstromingen dreigden in het zuiden en oosten. De temperaturen daalden eveneens.

Verwacht wordt dat er donderdag meer regen zal vallen, vergezeld van harde wind en een sterke daling van de temperaturen.

De piek van de storm wordt op vrijdagochtend verwacht, met flinke regenbuien en aanzienlijke sneeuwval waar vooral de kinderen die op grotere hoogte wonen, naar uitkijken.

Vooruitlopend op de storm vergadert het Jeruzalemse gemeentebestuur om te bespreken hoe ze de situatie zullen aanpakken, omdat ernstige sneeuwstormen in het verleden nadelige gevolgen hadden voor de stad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.