Video: Palestijnse TV ontkent Tempel, Koran erkent die

woensdag 30 december 2015 |  Palestinian Media Watch
'De geschiedenis van de Tempel is niets anders dan een verzameling legenden en mythen met politieke doelen. Zij [de Joden] hebben zich Palestina en Jeruzalem tot hun doel gesteld en hebben die mythen gebruikt ten dienste van hun verklaarde doelstellingen van bezetting en imperialisme'.

Dit zei een functionaris van de Palestijnse TV in een uitzending, die in maart, mei en oktober 2015 werd uitgezonden.
“In de geest van de waanideën en legenden proberen ze zich te ontdoen van de Al-Aqsa [moskee] en daar hun zogenaamde Tempel te vestigen – de grootste misdaad en vervalsing in de geschiedenis.'

Geen Tempel in Jeruzalem? Maar wat staat er dan in de Koran, soera 17:7: Zeggende: Indien gij goed doet, zult gij omtrent uwe eigene zielen wel handelen, en indien gij kwaad doet, doet gij dit mede nopens uwe eigen zielen. Toen de straf, voor de latere zonde bedreigd, tot uitvoering kwam, zonden wij vijanden tegen u, om u te bedroeven en den tempel binnen te treden, zooals zij dien den eersten keer binnentraden, en om daarna te verwoesten wat zij hadden veroverd. (vertaling Sahih International).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.