Antisemitisme brengt golf immigranten naar Israël

Thursday, December 24, 2015 |  Redactie Israel Today
Naast de dreigende boycot van Israëlische producten in Europese landen zijn in veel westerse landen steeds meer antisemitische neigingen waar te nemen, waardoor veel Joodse inwoners aliyah maken naar Israël.

In Frankrijk is het extreem-rechtse Front National aan een opmars bezig en is het ongekend populair geworden, en de aanslagen in Parijs liggen nog vers in het geheugen.

In Duitsland werd een populaire Rhythm & Blues zanger, van wie sommige teksten als antisemitisch en homofoob zijn beschreven, gekozen om de Duitse vertegenwoordiger op het Eurovisie songfestival te worden.

In Rusland, Polen en Hongarije zijn er mensen die systematisch de Joden kwijt zouden willen. Dit toenemende antisemitisme is de drijvende kracht waardoor veel Joden terugkeren naar Eretz Yisrael.

De cijfers voor aliyah – de emigratie naar Israël – liggen voor 2015 al veertig procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Veel van deze immigranten hebben steun nodig. De Israëlische regering kan echter niet alleen de benodigde gelden bijeenbrengen om al deze nieuwe immigranten te steunen.

Help ons daarom deze kansarme immigranten te steunen. Klik hier (Duitstalig) of hier hier (Engelstalig) voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.