VN-rapport: Israël op plaats 18 bij ontwikkelde landen

Thursday, December 17, 2015 |  Redactie Israel Today
De kleine Joodse natie is op de 18e plaats gekomen van de lijst van het Human Development Report 2015 van de Verenigde Naties, die wordt beschouwd als een indicator voor het welzijn van de onderzochte landen.

De index wordt jaarlijks gepubliceerd en houdt niet alleen rekening met het bruto nationaal inkomen per hoofd van de bevolking, maar ook met de levensverwachting en de lengte van het onderwijs, het aantal jaren, dat een 25-jarige onderwijs heeft ontvangen, en de verwachte duur van het onderwijs van een kind in de leerplichtige leeftijd.

Bovenaan de lijst staan een aantal westerse landen, Noorwegen (1), Australië (2), Zwitserland (3), Denemarken (4), Nederland (5), Duitsland en Ierland (6).
Israël is ten opzichte van vorig jaar een plaats gestegen naar de 18e plaats. De beste landen in het Midden-Oosten zijn Libanon (67), Jordanië (80) en Egypte (108). De Palestijnse gebieden, die door de VN als land worden beschouwd, staan op plaats 113.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.