Palestijnen schakelden Palestijnse aanvaller uit

Wednesday, December 16, 2015 |  Redactie Israel Today
De individuele aanvallen op Israëli's zullen niet ophouden. Op een bouwplaats in Modi'in heeft dinsdag een Palestijnse bouwvakker (39) zijn Joodse werkgever en een andere Palestijn aangevallen met een ijzeren hamer. Degenen die hen meteen verdedigden en de Palestijn uitschakelden, waren zijn Palestijnse collega's op de bouwplaats.

De twee Palestijnen deden hun verhaal voor het Israëlische TV-kanaal Channel 2. Ze vertelden voor de camera, wat er gebeurd was en hoe ze zich op de Palestijnse aanvaller hadden gestort. Zo redden ze het leven van hun Joodse baas en van de andere Palestijn, die beiden matig letsel hadden. Ze hielden de aanvaller vast totdat de Israëlische politie ter plaatse was. Zij leverden kritiek op de aanval en verklaarden dat deze aanvallen de co-existentie tussen beide volken alleen maar schaadt en het wantrouwen nog meer vergroot.

De Palestijnse aanvaller kwam uit het Palestijnse dorp Beit Sirah in Samaria en had een geldige werkvergunning.
De Israëlische politie benadrukte herhaaldelijk, hoe moeilijk het is om dergelijke individuele aanvallen te voorkomen. Wat grotere schade bij dit soort aanvallen voorkomt, is het onmiddellijk ingrijpen van Israëlische burgers die de aanvaller neutraliseren. Deze keer waren het Palestijnen die zich daar bliksemsnel voor inzetten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.