Jezus is voorpaginanieuws in Israël

maandag 14 december 2015 |  David Lazarus
De een na grootste internet-nieuwssite in Israël plaatst Hebreeuwstalige getuigenissen over Jezus op zijn voorpagina. Ze zullen veel worden bekeken, want 95 procent van de Israëli's maakt dagelijks gebruik van internet.

Walla!, een van de grootste Israëlische mediabedrijven, produceert, op eigen kosten, een reeks van maximaal 24 live interviews met Messiaanse Joden over Jezus. In de interviews stelt een bekende Israëlische actrice ​​Israëlische gelovigen vragen over het geloof in Jezus.

Enkele van de onderwerpen die worden besproken zijn:

  • Wie zijn deze Messiaanse Joden?
  • Wat is het verschil tussen het Messiaanse Jodendom en het christendom?
  • Talmoedische fabels bedoeld om Jezus af te wijzen.
  • Waarom is het Hebreeuwse Nieuwe Testament niet beschikbaar in Israëlische boekhandels?
  • Waarom wordt Jesaja 53 niet gelezen in de synagogue?

De leiding van Walla! had op de sociale media de populaire videoclips over Jezus opgemerkt, die door het Israel College of the Bible (ICB) waren gemaakt. In een ongekende en uitzonderlijke stap voor een groot Israëlisch mediabedrijf, vroeg Walla! het team van ICB of ze hun eigen serie over Jezus zou kunnen produceren voor het Israëlische publiek.

Walla! is al begonnen met het plaatsen van de clips over geloof in Jezus op de voorpagina van zijn website, en ze plaatsen nieuwe clips tijdens de drukste uren van hun internetverkeer. Al op de eerste dag van plaatsing waren er enorm veel bezoekers en commentaren.

Bij de zeer vele onderwerpen, waarover In Israël wordt gediscussieerd en gedebatteerd, is Jezus verreweg de meest controversiële. Walla! heeft een gedurfde en riskante stap gezet door bij zijn grote lezerskring de belangstelling voor Jezus en de Messiaanse Joden te promoten. Er zullen waarschijnlijk repercussies zijn en verzet tegen een dergelijke reclameactie over Jezus, maar de leiding van Walla! lijkt te denken dat de Israëli's bereid zijn om te luisteren.

Eitan Bar, een van de Messiaanse Joden die voor de serie worden geïnterviewd, zegt ook dat Messiaanse Joden in Israël felle reacties kunnen verwachten. 'Bid voor ons en voor alle Messiaanse Joden in Israël. We weten dat er onverzettelijke tegenstand zal zijn.'

Bar en het team van ICB vragen ook om gebed dat deze grootschalige publicaties over Jezus het evangelie dichter bij het hart en het verstand van de Israëli's zal brengen. Zij vragen de Messiaanse gelovigen in geheel Israël steun, om actief mee te doen in de discussies met de duizenden commentaren en interacties over Jezus op de website.

Bar noemt ook een aantal praktische manieren waarop christenen over de hele wereld kunnen helpen:
''Gebruik uw blogs en websites om te linken naar de Messiaanse websites die door Walla! worden gepromoot. Dit helpt echt, omdat er meer mensen naar deze sites kijken en het verhoogt de rating van de sites bij de zoekmachine van Google.
Wanneer Israëli's zoeken naar trefwoorden in het Hebreeuws als 'Yeshua de Messias', 'Nieuwe Testament', 'Jezus van Nazareth' of 'Messiaanse Joden' worden ze op de Hebreeuwse websites gewezen, waar ze meer kunnen lezen over wie Jezus werkelijk is, in plaats van op de vele bedrieglijke anti-Messias websites, waarvan sommigen zelfs ontkennen dat Jezus ooit heeft bestaan!'

Hier is een link naar het eerste Walla! Interview over Yeshua. Helaas is de video niet buiten Israël te bekijken. De Hebreeuwse begintekst luidt:

התנ"ך או הברית החדשה? מי הם היהודים המשיחיים הם מאמינים בתנ"ך אך גם בברית החדשה כהמשך הטבעי של הספר הקדוש ליהודים. הם נרדפים אבל אין להם שום עניין להמיר אנשים מדתם. למי זה מתאים ואיך נפטרים מהדעות הקדומות?
De Tenach [Oude Testament] of het Nieuwe Verbond [Nieuwe Testament]? Wie zijn Messiaanse Joden?
Zij geloven in de Tenach, maar ook in het Nieuwe Testament als het natuurlijke vervolg van het heilige boek van de Joden. Zij worden vervolgd, maar ze hebben geen interesse om mensen tot hun religie te bekeren. En zij stellen de vraag: Voor wie is het geschikt, en hoe zich te ontdoen van vooroordelen?

De twee Hebreeuwse Messiaanse websites die worden gepromoot door de serie zijn: www.igod.co.il en www.messiah.co.il

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.