Hamas stuurt brief van een dode soldaat

maandag 14 december 2015 |  Redactie Israel Today

De familieleden van de Israëlische militairen Hadar Golding en Oron Sha'oel, die tijdens de jongste Gaza-oorlog zijn gevallen, hebben de afgelopen dagen van Hamas in de Gazastrook berichten en andere 'levenstekenen' van hun beide zonen ontvangen.

De moeder van Oron zei tijdens een persconferentie.

Beide stoffelijke overschotten zijn destijds tijdens de strijd door Hamas-terroristen via ondergrondse tunnels ontvoerd. Nu probeert Hamas een psychologische oorlog tegen de twee families te ontketenen. Men stuurt een 'brief van Oron Sha'oel' aan zijn ouders in Israël. De brief, in met de hand geschreven Hebreeuws, waarin de militair zijn ouders vraagt hem uit de gevangenschap te bevrijden, werd op een Arabische website gepubliceerd. In de Arabische media werd er uitvoerig over bericht, in de Israëlische minder, om de Israëlische families niet nog meer pijn te doen.

Hoewel Israël zich realiseert dat beide militairen niet meer in leven zijn, blijft Hamas desondanks volhouden dat zij de beide militairen levend gevangen houden. Voor meer informatie over de ontvoerde militairen eist de terreurorganisatie eerst de vrijlating van Palestijnse gevangenen.

Maar desondanks wordt de onzekerheid sterker, en daarom heeft de moeder van Oron Sha'oel in een video Israëls premier Benjamin Netanyahu en in de Gazastrook Hamasleider Ismail Haniyeh, opgeroepen om concrete bewijzen te sturen dat haar zoon hetzij dood is, hetzij leeft. 'Als mijn zoon leeft, stuur dan bewijzen, Ismail Haniyeh, net zoals jullie de levenstekens van Gilad Shalit destijds hebben bewezen,' aldus Orons moeder. 'Als ik ervan overtuigd ben, zal ik het hele land rondgaan en alles in beweging zetten, zodat mijn zoon uit jullie handen wordt bevrijd.'

De vader van Hadar Golding zei in de Israëlische media, dat de beide gezinnen, Golding en Sha'oel, al meer dan een jaar op de terugkeer van hun zonen wachten. 'Maar Hamas gebruikt psychologische manipulatie tegen ons om onze geest te breken,' verklaarde Simcha Golding. De vader waarschuwde de Israëlische regering dat ze geen humanitaire gestes tegenover de Gazastrook moest maken zolang Hamas (de stoffelijke overschotten van) beide zoons gevangen houdt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.