Meisje aangevallen door Arabieren omdat ze Joods is

Sunday, December 13, 2015 |  Redactie Israel Today
Een vijftienjarig meisje werd zaterdagavond op brute wijze aangevallen omdat ze zich durfde identificeren als Joods. Ze liep hierbij een gebroken neus, talrijke snijwonden en kneuzingen op.

Iemand die alleen de kop boven dit artikel heeft gelezen zal waarschijnlijk denken dat dit zich heeft voorgedaan in een Europees land. Maar de trieste werkelijkheid is, dat het in de Joodse Staat gebeurde, in de noordelijke stad Haifa.

Volgens de berichten liep het meisje niet ver van de plaats waar ze woont, toen twee Arabische meisjes van rond de achttien jaar wilden weten of ze Joods is. Toen het meisje bevestigend antwoordde, gooiden de twee Arabische meisjes glazen flessen naar haar en sloegen haar rondom op het hoofd, terwijl ze alle Joden vervloekten.

Reageerders op een Israëlisch nieuwsforum wezen erop, dat als de rollen omgedraaid waren, dus als twee Joden een Arabisch tienermeisje hadden aangevallen, de kranten wereldwijd over het incident zouden schrijven.

Deze aanval is er weer een voorbeeld van, dat wanneer de media Joods geweld tegen Arabieren melden, zij slechts de helft van het verhaal vertellen. Het soort geweld, waaraan de media periodiek aandacht besteden, wordt bijna dagelijks door Israëlische Joden ondervonden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.