Video: Poppentheater festival in Jeruzalem

zondag 13 december 2015 |  Redactie Israel Today, United with Israel
Het internationale Poppentheater festival werd deze zomer in de Heilige Stad gehouden, en niet alleen kinderogen gaan ervan stralen. We laten u vandaag even rondkijken in het populaire Jeruzalemse festival, dat niet alleen poppenshows en clowns toont, maar ook actief uitnodigt om mee te doen

Ook bij de Palestijnse leiders zijn poppen populair. Naast tv-programma's, schoolboeken en sportevenementen maken zij nu ook gebruik van poppen om op te hitsen tegen Israëli's. Dinsdag ontdekten douanebeambten in Haifa 4000 gemaskerde poppen, die voordoen hoe je een steen gooit. Ze waren afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten en bestemd voor de Palestijnse Autoriteit, om uit te delen aan gemakkelijk te beïnvloeden kleine kinderen. Ze waren voorzien van een Palestijnse vlag; bij sommige was 'Jeruzalem is van ons' op de sjaal geschreven, en bij andere 'Jeruzalem, we komen er aan'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.