Donald Trump kondigt bezoek aan Israël aan

woensdag 9 december 2015 |  Redactie Israel Today
'Voor het einde van het jaar zal ik een bezoek brengen aan Israël. Ik kijk er echt naar uit!' maakte de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump dinsdagavond bekend op Twitter. (Enkele dagen later stelde hij echter zijn reis uit, totdat hij president is).

Maar Joodse organisaties in de VS, zoals de ADL (Joodse mensenrechtenorganisatie tegen discriminatie), lijken er niet zo blij mee te zijn. Ze bekritiseren Trump en zijn uitspraken in de krachtigste bewoordingen, zoals de vraag naar een - voor velen bizar - algeheel inreisverbod voor alle moslims, totdat is opgehelderd, waar hun haat tegen de VS vandaan komt.

In Israël kijkt men daarom gespannen uit naar het bezoek van de omstreden multimiljonair. Trumps dochter Ivanka heeft zich bekeerd tot het Jodendom en is getrouwd met een Amerikaanse Jood.
Hijzelf lijkt, volgens een CNN-enquête, goede vooruitzichten te hebben om de Republikeinse presidentskandidaat te worden: Op dit moment kan hij 32 procent van de kiezers achter zich krijgen. Daarmee laat hij de tweede kandidaat, Marco Rubio, met 14 procent ver achter zich.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.