Terreuraanval in Jeruzalem met auto en mes

maandag 7 december 2015 |  Redactie israel Today

In Jeruzalem raakten zondagavond drie mensen gewond toen een terrorist met zijn auto op aan aantal voorbijgangers inreed. Eerst probeerde hij een kind op het trottoir aan te rijden, waarbij hij ook een andere voorbijganger trof.

De aanvaller stapte vervolgens uit zijn auto en begon met een mes op mensen in te steken. Daarbij raakte hij ook een politieagent op zijn motorfiets. Tenslotte trachtte de terrorist te vluchten, maar hij werd door de politieagent tegengehouden.

Een soldaat die vanuit een voorbijkomende bus de situatie onderkende en erop af was gerend, schoot de dader dood (foto). De terrorist werd geïdentificeerd als een 20-jarige Arabier uit de Jeruzalemmer wijk Bet Hanina.

Wachter aangevallen, pistool gestolen
In de stad Afula, in het noorden van het land, werd maandagochtend de veiligheidsman van een basisschool aangevallen. De 56-jarige bewaker werd door verschillende daders aangevallen, die hem sloegen, en uiteindelijk met zijn pistool konden vluchten.

De aanval werd eerst als terreurdaad beoordeeld, maar omdat het dit jaar al het vierde geval van deze aard is waarbij het wapen van een bewaker werd gestolen, gaat men inmiddels van een crimineel motief uit.

De bewaker wiens wapen was gestolen, ligt in het ziekenhuis, daar hij harde klappen op zijn hoofd en op zijn bovenlichaam heeft gekregen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.