Bezorgd voor de vluchtelingen

Sunday, December 06, 2015 |  Ludwig Schneider
Europa zal nog tot in lengte van dagen de handen vol hebben aan de grote stroom vluchtelingen die met hun totaal andere culturele en religieuze achtergrond binnen komen.

Ooit was ik als kind ook een vluchteling. Ten eerste werden we in 1942 door de nazi’s vervolgd omdat we Joden waren. Ik was toen één jaar oud. Nauwelijks was de nazivervolging voorbij, of we werden door de communisten vervolgd, en moesten opnieuw huis en haard verlaten. We vluchtten weg uit de DDR naar West-Duitsland. Ik hoor nog steeds de schoten van de vopo’s die ons op de hielen zaten. Ik was toen negen jaar. We kwamen in een vluchtelingenkamp in Siegen terecht, waar we met twaalf personen een kazernekamer moesten delen. Tussen haakjes: daar kreeg ik een bijbel, en dat werd de basis voor mijn latere bekering. Ik ken dus de ellende van een vluchtelingenbestaan!

Over de vluchtelingenpolitiek van bondskanselier Merkel zijn de meningen verdeeld. Maar ik ben bezorgd over en voor de vluchtelingen! We mogen niet vergeten onze naaste lief te hebben! Dat betekent overigens niet dat ik geen ernstige bezwaren heb, want het geestelijk uitgeholde ‘christelijke’ Europa zal door moslims worden overspoeld, die als overtuigde volgelingen van Mohammed zullen proberen christenen tot de islam te bekeren. De kerk ziet het niet meer als opdracht moslims tot Christus te leiden, omdat hun wereldomvattende oecumene een pluralistische wereld nastreeft. Als ze consequent zouden zijn, zouden deze naamchristenen zichzelf eigenlijk geen christenen meer moeten noemen.

Aan de andere kant kan deze stroom mensen ook een zegen worden voor Europa, want de autochtone bevolking in de Europese landen neemt snel af. Om dat proces te stoppen zouden gezinnen gemiddeld tenminste twee kinderen moeten krijgen, maar het gemiddelde ligt op iets meer dan de helft.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het decembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.