Drie aanslagen binnen 24 uur; aanvallers gedood

Friday, December 04, 2015 |  Redactie Israel Today
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben twee Palestijnse neven van 15 en 17 jaar een 20-jarige Israëlische soldaat bij een controlepost in Hebron aangevallen met een mes, waardoor hij licht gewond werd in zijn gezicht.

De aanvallers werden door toegesnelde veiligheidstroepen doodgeschoten. Een van hen schreef op zijn Facebookpagina, dat hij lid is van de 'Hizab a-Tahrir', een groep die net als ISIS een islamitisch kalifaat wil vestigen. Een van de jongens had een briefje aan zijn vader bij zich, waarin hij schreef dat hij 'martelaar' wilde worden, andere martelaren prees, en hoopte dat zijn vader trots op hem zou zijn.

Enkele uren eerder was donderdag bij de Jeruzalemse Damascuspoort (foto) een 35-jarige Israëlische politieagent met een mes verwond door een 21-jarige Palestijn uit Tulkarem. Ook deze aanvaller werd uitgeschakeld.

Een derde aanval vond plaats in de buurt van Psagot op de Westbank. Daar werd een Israëlisch voertuig beschoten, waarbij niemand gewond raakte. Israëlische veiligheidstroepen zijn momenteel op zoek naar de aanvallers.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.