Messiaanse soldaat schrijft: 'Weer een slapeloze nacht'

Friday, December 04, 2015 |  Chananya Naftali
Weer een regenachtige nacht en ik ben buiten, doe mijn taak als militair – u weet wel, ik doe mijn deel om te helpen Israël veiliger te maken. Ik keek naar de gezichten van mijn collega-soldaten die met mij op wacht stonden in de regen – regen die ons niet hindert.

Als wij er niet zouden zijn voor Israël, wie zou dat werk dan doen? Het lijkt alsof er zoveel mensen een hekel aan ons hebben. Waarom? Worden ze misleid door de media?

Onlangs rende een jonge Arabische moslimvrouw naar een IDF-officier met een bijl in haar hand, ze was zo vol haat, dat ze van een afstand naar hem kwam rennen. Wilde ze op die manier haar leven eindigen? Om haar leven weg te gooien, de kostbaarste gave die God haar gaf; voor een waardeloze zaak?
Ik wilde wel, dat de internationale nieuwsteams erbij waren geweest om het in werkelijkheid te zien gebeuren, voordat ze hun verhalen over het incident zouden schrijven!

Ik wilde ook wel, dat ik met deze vrouw zou kunnen spreken, voordat ze deed wat ze deed. Om te proberen deze zinloze daad uit haar hoofd te praten. Ze werd waarschijnlijk gedreven door haat, niet wetend dat ze haar hele leven in een leugen had geleefd en daarin was onderwezen.
Ik wilde wel dat ik haar had kunnen omhelzen en haar kunnen zeggen dat ik dan wel een Israëlische soldaat ben, maar haar niet haat, zoals haar maatschappij haar had leren geloven.

Bij een ander incident was ik getuige van een groep Arabieren van alle leeftijden die protesteerden tegen de 'Israëlische bezetting'. Ze gooiden stenen naar me, terwijl ze opriepen Israël te boycotten. Ik zag de haat in hun ogen.

Maar wacht even! Jullie gebruiken Israëlische elektriciteit, Israëlisch water, dagelijks passeren jullie de checkpoints naar Israël om te gaan werken voor Israëli's en te worden betaald met Israëlisch geld.
Maar wanneer er internationale tv-teams naar jullie dorpen komen, voer je een mooie show op door te protesteren en te schreeuwen dat Israël moet worden geboycot. Ja, het is allemaal een show. Ik betwijfel werkelijk dat jullie menen wat je zegt, want jullie zullen er uiteindelijk het meest onder lijden!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.