Twee steekpartijen verhinderd op de Westbank

Tuesday, December 01, 2015 |  Redactie Israel Today, Arutz Sheva
Dinsdag zijn op de Westbank twee aanvallen met messen afgeweerd. Daarbij werden de terroristen neergeschoten, een van hen overleed.

Op het inmiddels beruchte kruispunt Gush Etzion probeerde de 16-jarige Palestijn Machmoud Al-Khatib, uit het dorp Al-Fajar bij Bethlehem, een Israëli aan te vallen. Hij werd echter tijdig neergeschoten; de Israëli werd licht gewond door scherven van de kogels.

Kort daarna werd in de Jeruzalemse wijk Bet Yisrael een 25-jarige man aangevallen voor een populaire bakkerij. Hij is met wonden aan het bovenlichaam naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis vervoerd. De aanvaller is gevlucht en is nog niet gepakt. Volgens de politie ging het om een criminele aanval.

Nabij het dorp Anabta, in Samaria, probeerde later een terroriste een soldaat neer te steken. Ze werd ook neergeschoten en overleed later.

Een andere terroriste kon tijdig worden ontdekt voordat ze in actie kon komen. Ze viel op bij een checkpoint in de buurt van Efrath. Ze bleek in het bezit te zijn van een mes en werd meteen gearresteerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.