De strijd gaat tussen waar en niet waar, licht en duister

maandag 30 november 2015 |  Charles Gardner
Terwijl de wereld siddert wanneer er wordt gesproken over een mogelijke nucleaire oorlog, is het zinvol erop te wijzen dat de echte confrontatie, zoals altijd, een geestelijke confrontatie is.

En terwijl de strijd tussen licht en duisternis woedt, hebben high-tech media met wereldwijd bereik als nooit tevoren de mogelijkheid om te beïnvloeden. Maar in deze omgekeerde Brave New World wordt de waarheid zo vaak omgedraaid.

Het verschrikkelijke bloedbad in Parijs trok natuurlijk veel aandacht van de media; toch werd er relatief weinig geschreven over de bijna dagelijkse terreur in Israël – omstreeks 800 aanvallen in de paar laatste maanden – terwijl de Palestijnse daders werden beschreven als 'underdogs' die voor een rechtvaardige zaak strijden, terwijl de echte slachtoffers van deze niet-uitgelokte steek- en schietpartijen onschuldige Joden waren.

Het gaat niet over land, dat zou zijn gestolen, of over onderdrukkende bezetting; het is pure haat tegen Joden, die achter elke aanval zit, terwijl sociale en andere media de vlammen van opruiing aanwakkeren. De Palestijnse president Machmoud Abbas roept de VN op om 'Palestijnen te beschermen tegen 'Israëlische agressie', terwijl hij op hetzelfde moment de Palestijnen oproept om de messen op te nemen tegen Israëli's.

In een recent incident vielen twee Palestijnse tienermeisjes venijnig een 70-jarige man aan met een schaar, naast de bruisende openluchtmarkt in Jeruzalem. En toen bleek het slachtoffer, Yussuf Alharoub, niet Joods te zijn, maar een Palestijn uit Bethlehem. Een van zijn belagers werd doodgeschoten door de veiligheidspolitie. Yussuf vertelde aan de nieuwsdienst Ynet: 'Zowel de Joden en de Palestijnen lijden vanwege van wat er nu gebeurt, en niemand heeft er baat bij.'

Jezus verklaarde ondubbelzinnig dat hij 'de waarheid' is (Joh. 14:6), en zijn geliefde discipel Johannes zei dat wie zijn broeder haat, in de duisternis is (1 Joh. 2:10), en dat zij die ontkennen dat Jezus (Yeshua) de Messias is, leugenaars zijn (1 Joh. 2:22).
Jezus stelde ook, dat Hij de deur is om behouden te worden, en dat Hij de Goede Herder is, en dat allen die vóór hem kwamen, dieven en rovers waren. 'De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te verdelgen (klinkt dat bekend?); Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed' (Johannes 10:10 NBG).

In onze strijdende wereld – van de nieuwe atheïsten en seculiere humanisten in Engeland tot de fanatieke islamisten in het Midden-Oosten – zijn we getuige van een rode draad van haat tegen de God van Israël, die de christenen vereren. De schokkende waarheid is, dat er in Engeland, evenals in Saoedi-Arabië en het door de Islamitische Staat gecontroleerde grondgebied, geen bescherming is voor moslims die Jezus hebben gevonden als de echte Herder.

Nissar Hussain, een Brit van Pakistaanse afkomst, werd buiten zijn huis in Bradford, Yorkshire, bruut geslagen. Hieraan gingen bijna 20 jaar van pesterijen, intimidatie, beledigingen en mishandeling vooraf, evenals aanvallen op zijn eigendom en familieleden, door leden van de moslimgemeenschap. En bij dit alles werd hij keer op keer verraden door degenen die hem behoren te beschermen. Politie, kerkleiders en politieke autoriteiten hebben stug geweigerd te erkennen, dat hij tot mikpunt was geworden door zijn status als bekeerling van de islam. Blijkbaar wilde geen van hen hun relatie met moslims in gevaar brengen.

Nu heeft een Britse rechtbank een karikatuur van rechtvaardigheid gepleegd bij het geval van verschrikkelijk antisemitisch geweld tegen een Joodse man bij de beroemde Londense Speakers Corner - lange tijd een symbool van de vrijheid van meningsuiting. Ondanks duidelijk bewijs van een heel gamma van racistisch geweld (wat illegaal is in Groot-Brittannië als 'haatmisdaad'), werd de dader alleen maar schuldig bevonden aan het beschadigen van de mobiele telefoon van het slachtoffer, die tegen de grond werd geslagen in het handgemeen dat op het incident volgde. Toch moet in Noord-Ierland (ook onderdeel van het Verenigd Koninkrijk), Pastor Jim McConnell voor de rechtbank verschijnen omdat hij heeft gezegd dat de islam 'satanisch' is.

Zoals ik al zei, is het een strijd tussen licht en duisternis. Aan welke kant staat u?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.