Video: Mag je een Palestijnse terrorist 'terrorist' noemen?

Monday, November 30, 2015 |  Tsvi Sadan, United with Israel
Zijn Israëli's die klagen over Europese media zoals de BBC, die na een terreuraanval schrijft 'Palestijn doodgeschoten na aanval in Jeruzalem met twee doden', dom? Hebben de tientallen jaren van conflicten hen te lichtgeraakt gemaakt? Hebben ze het mis als ze in de buitenlandse media accuratere koppen verwachten, zoals 'Palestijnse terrorist doodgeschoten na moord op twee Israëli's'?

Kort na de terreuraanvallen in Parijs, waarbij 129 mensen in koelen bloede werden vermoord, greep de nieuwssite NRG van het dagblad Ma'ariv de gelegenheid aan om om in Parijs op straat aan een paar mensen, die net de realiteit van terrorisme hadden ondervonden, te vragen wat ze vonden van een vervalste kop op de voorpagina '7 mannen doodgeschoten na Parijse aanval; 129 doden'.
Wanneer de geïnterviewde personen in deze korte NRG-video een aanwijzing zijn voor wat de Europeanen over zulke krantenkoppen denken, dan lijkt de Israëlische minachting voor BBC-achtige media gerechtvaardigd.

Het is niet verrassend dat geen enkele persoon de vervalste kop van NRG goedkeurt. De reacties variëren van 'Dit is een leugen' tot 'Alle terroristen moeten terroristen worden genoemd'. Elke respondent keurde de kop af, omdat die voor hen steun aan terreur inhield.

Waarschijnlijk zal deze korte video weinig veranderen aan de wijze waarop de Europeanen naar Israël kijken. Toch is dit een belangrijke documentaire die aantoont dat dergelijke koppen gezien moeten worden Europa's onduldbare houding tegenover Israël.

Ook de website van United with Israel schreef over het goedpraten van terrorisme in de buitenlandse media, alsof de terroristen onschuldig waren en de slachtoffers terroristen zijn.

Stel je voor, dat de kranten na de aanslag op het World Trade Centrum op 11 september zouden schrijven 'Tien moslims gedood in tragisch vliegtuigongeluk'. Dit soort vervormde en onjuiste berichtgeving is de dagelijkse realiteit waarmee Israël moet omgaan, omdat de buitenlandse media de waarheid verdraaien zodat het lijkt alsof de Palestijnen onschuldig zijn.

Onlangs zijn openlijke bedreigingen en wellust voor terreur wordt Hamas in de buitenlandse media afgeschilderd als de 'good guy' terwijl Israël wordt afgeschilderd als de 'bad guy'. Als gevolg van deze onverantwoorde en onaanvaardbare stijl van berichtgeving worden veel lezers misleid door onjuiste krantenkoppen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.