Agent en Nepalese gewond bij steekpartijen in Jeruzalem

zondag 29 november 2015 |  Redactie Israel Today
Zondagochtend werd nabij de Damascuspoort, aan de noordzijde in de Oude Stad van Jeruzalem, een agent van de grenspolitie gestoken, waardoor hij matig gewond raakte en na eerste hulp naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis werd vervoerd.

De 38-jarige Arabier Basim Salah uit Nabloes viel twee agenten aan en kon – met de kreet 'Allahoe Akbar – een van hen in de hals steken, voordat hij door de tweede agent, die snel en alert reageerde, werd doodgeschoten.

Slechts een paar uur later stak een terrorist een vrouw die stond te wachten bij een bushalte in de Jeruzalemse wijk Romema. De aanvaller vluchtte na zijn daad een gebouw in en kon na ongeveer een uur worden gevonden en gearresteerd. De gestoken vrouw is afkomstig uit Nepal en de dader is een 17-jarige jongeman uit Hebron. De vrouw wordt momenteel in een ziekenhuis behandeld (foto) en is in matige conditie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.