Leiderschapsconferentie Yad Vashem over antisemtisme

Friday, November 27, 2015 |  Redactie Israel Today
Dertig christelijke priesters, pastors en kerkleiders uit de Verenigde Staten zijn in Israël aangekomen voor een seminar van een week, dat wordt gehouden in Yad Vashem. Dit seminar werd georganiseerd door Yad Vashems Internationale School voor Holocaust Studies en de Christelijke Vrienden van Yad Vashem en financieel ondersteund door het Bijbels Museum in Washington.

Het seminar wordt gehouden in de eerste week van december en draagt ​​de Engelse titel 'The Holocaust, Antisemitism and Israel'. Het moet helpen om christelijke leiders zowel formele als informele hulp te bieden om te praten over de geschiedenis en de feiten van de Holocaust en het antisemitisme. Daarbij worden gedetailleerde rondleidingen gehouden door het Jeruzalemse herdenkingsmonument, en staan ook ontmoetingen met overlevenden van de Holocaust en met vooraanstaande historici en experts op het gebied van onderwijs over de Holocaust op het programma.

Er worden thema's behandeld zoals 'antisemitisme en zijn verschillende verschijningsvormen in de geschiedenis', 'Literaire Reacties op de Holocaust', 'Yad Vashem vormende filosofie', 'De geallieerden en nazi-Duitsland 'of 'De Rechtvaardigen onder de Volkeren'. Ook is er een seminar over de Bijbel, gevolgd door een rondleiding in het Bijbelse Land Museum.

Yad Vashems International School for Holocaust Studies werd in het jaar 1993 geopend. Het organiseert educatieve programma's voor studenten en docenten in Israël en in het buitenland. In aansluiting op het seminar wil de organisatie Christelijke Vrienden van Yad Vashem nauw samenwerken met de deelnemers in hun kerken in de Verenigde Staten.

Christelijke Vrienden van Yad Vashem werd in het najaar van 2006 opgericht, samen met de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ), om Yad Vashems activiteiten wereldwijd te bevorderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.