Sociale netwerken zetten kinderen aan tot terreur

Thursday, November 26, 2015 |  Redactie Israel Today
In besprekingen met vertegenwoordigers van YouTube en Google heeft onderminister Tzipi Hotovely van Buitenlandse Zaken het probleem van het ophitsen aan de orde gesteld. Dat prikkelt kinderen ertoe om eropuit te gaan en onschuldigen te steken.

'De motivatie van kinderen tot terrorisme komt vooral van ophitsing in de sociale netwerken, dat is de nieuwe oorlog tegen Israël', meent de onderminister. 'De dagelijkse steekpartijen zijn er het gevolg van dat jongens en meisjes al vanaf jonge leeftijd worden geïndoctrineerd via het Palestijnse onderwijssysteem en door de sociale media. We moeten dagelijks het hoofd bieden aan ophitsing tot geweld, een taak die veel baat kan hebben van de samenwerking met de bedrijven die betrokken zijn bij de sociale media'.

Als onderdeel van een campagne van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen online ophitsing had onderminister Hotovely een bespreking met YouTube CEO Susan Wojcicki en met Jennifer Downes, directeur Publiek Beleid bij Google in de kantoren van het bedrijf in Silicon Valley.

Naar aanleiding van de bespreking is afgesproken om een ​​mechanisme in te stellen voor de controle op online materiaal dat aanzet tot geweld en om te helpen de verspreiding ervan te voorkomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.