Steekpartij bij Hebron, dader gedood, soldaat gewond

Wednesday, November 25, 2015 |  Redactie Israel Today
Woensdag rond het middaguur heeft een steekpartij plaatsgevonden bij het vluchtelingenkamp Fawwar, in het heuvelland ten zuiden van Hebron, die de dader het leven heeft gekost.

De aanvaller, Mohammed Shobaki (19), stapte met een mes uit zijn auto en stak een soldaat tijdens een routine-controle bij de ingang van het vluchtelingenkamp Fawwar, waar hij woont. Andere soldaten schoten Shobaki neer en schakelden hem uit. Hij werd zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij op de operatietafel overleed.

De 20 jaar oude Israëlische soldaat werd met enkele steekwonden in het bovenlichaam naar het Sha'are Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem gebracht. Hij is in kritische toestand.

Ongeveer een uur na de aanval gooide een grote groep Palestijnen met stenen naar de IDF-militairen op de plaats van de steekpartij. De militairen verspreidden de menigte en voorkwamen dat zij autoweg 60 bereikten. In dit gebied, bij de Fawwar kruising, zijn de laatste weken bijna dagelijks rellen en aanvallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.