Wat wordt achter de schermen tegen aanslagen gedaan?

woensdag 25 november 2015 |  Redactie Israel Today

Natuurlijk werken binnenlandse en buitenlandse inlichtingendiensten koortsachtig samen om potentiële daders van aanslagen uit de buurt te houden, en voortvluchtige aanslagplegers op te sporen. Maar ook op politiek niveau wordt stevig gediscussieerd, welke benaderingen de beste zijn.

Hooggeplaatste Israëlische functionarissen hebben nu besloten dat de naaste familieleden van Palestijnen, die een terreuraanslag hebben gepleegd, hun werkvergunning voor Israël kwijtraken. Bovendien raken zij hun uitreisvergunning naar Jordanië kwijt.
Deze beslissing werd genomen na de recente aanslag in Gush Etzion: De dader had tevoren tegen zijn moeder gezegd dat hij een aanslag zou gaan plegen, en zij had niets gedaan om hem daarvan af te houden.

Premier Netanyahu sprak maandag met de minister van Defensie en hoge legerofficieren om te overleggen of het in de toekomst mogelijk is, familieleden van terroristen naar de Gazastrook uit te wijzen.

De minister van Binnenlandse Zaken is bezig een wet te ontwerpen die het mogelijk maakt om terroristen en burgers, die de Israëlische Staat hebben bedrogen, hun staatsburgerschap te ontnemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.