Kort Nieuws: Overlevende, Hebron, archeologie

Wednesday, November 25, 2015 |  Redactie Israel Today
De Knesset heeft een commissie opgericht om te adviseren over de wijze waarop voor gezondheidswerkers de emigratie naar en de integratie in Israël kan worden verbeterd.

Elk jaar maken veel artsen en verpleegkundigen Aliyah. In de laatste drie jaar waren er volgens informatie van de Knesset 1594 immigranten die een vergunning konden ontvangen om in de gezondheidssector te werken. Dat is 3,9 procent van alle immigranten sinds 2013. De grootste barrière voor hen blijft het examen, dat ze hier in Israel moeten afleggen om de vergunning te ontvangen.

In Haifa werd de 83-jarige Rita Berkowitz gekozen als regerend 'Miss Holocaust Overlevende' (foto). Dertien oudere vrouwen, die allen de Tweede Wereldoorlog overleefden, namen deel aan deze bijzondere wedstrijd.

In Hebron is woensdagochtend voor de Grot van de Aartsvaders een aanslag gepleegd. Een tot nu toe onbekende schoot vanuit zijn auto in de richting van het graf, dat heilig is voor zowel moslims als Joden. De schoten raakten een auto die naast de wachtpost stond geparkeerd.

Archeologie. Een jongen van acht zweeft momenteel in de zevende hemel. De kleine fan van Indiana Jones is erin geslaagd om tijdens een familie-uitje in de omgeving van Beit Shemesh een ​​bijzondere ontdekking te doen! Itai ontdekte als eerste op de grond een rond voorwerp, formaat handpalm, dat het bovenste deel van een standbeeld bleek te zijn. De familie ging er onmiddellijk mee naar de Israëlische Archeologische Autoriteit, die meer dan verrast waren door de historische betekenis van de vondst.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.