Hoge IDF-officieren gewond bij aanval met auto

Tuesday, November 24, 2015 |  Elisabeth Blade
Twee senior IDF-officieren (een kolonel en een luitenant-kolonel) en twee soldaten raakten dinsdagochtend om 8.20 uur gewond toen een Palestijns-Arabische terrorist hen met zijn voertuig aanreed bij een bushalte op het Tapuach kruispunt in Samaria.

De officieren hielden toezicht op het terrein, als onderdeel van een grotere inzet om de steekpartijen en aanvallen met auto's door Palestijnen te verminderen. De aanvaller werd door andere soldaten, die in de buurt gestationeerd waren, neergeschoten. Na medische hulp is hij meegenomen voor ondervraging. Drie van de militairen raakten licht gewond, de vierde matig.

Escalatie
Er lijkt geen einde te komen aan de dagelijkse reeks terreuraanslagen. Maandag vonden er aanvallen plaats bij de Machane Yehuda markt in Jeruzalem en bij een benzinepomp. De politieke leiding van het land en het leger lijken er geen antwoord op te hebben. De bevolking wordt echter steeds ongeduldiger en vraagt een oplossing.

De voorzitter van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, sprak zich het duidelijkste uit: 'Er is een duidelijke escalatie van de terroristen van de Palestijnse Autoriteit en er moet ook een escalatie van de Israëlische Staat zijn om een ​​duidelijk antwoord te geven.'

'We zullen niet langer de prijs voor de vrees voor internationale veroordeling betalen met ons bloed,' vervolgde hij. 'Joods bloed wordt elke dag vergoten - we moeten de moordenaars stoppen, ook als dit Europa niet bevalt.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.