Amit Deri heeft zijn buik vol van Breaking the Silence

Monday, November 23, 2015 |  Tsvi Sadan
De nieuwe, veel bekeken, video van een rondleiding in Hebron door de radicale Israëlische organisatie 'Breaking the Silence' heeft de Israëlische media genoodzaakt zich bezig te houden met deze organisatie, die aanzienlijke schade aan de reputatie van Israël veroorzaakt.

Breaking the Silence is een linkse NGO, die pretendeert vermeende IDF-wreedheden op de Westbank en in de Gazastrook aan het licht te brengen. Deze organisatie, die als doel heeft het beëindigen van de 'bezetting', heeft de gunst gewonnen van de Europese landen, die vandaag de dag zijn activiteiten financieren, waaronder het assisteren bij de bevooroordeelde 'fact-finding missies' van de Verenigde Naties in 2009 en 2014, die Israël beschuldigden van het plegen van oorlogsmisdaden in Gaza. Afgelopen juni heeft Israël formeel een klacht ingediend bij de Zwitserse regering wegens de financiering van deze organisatie.

Deze video, die gisteren werd gepubliceerd, was het werk van Amit Deri, een IDF reserve-pelotonscommandant die genoeg kreeg van Breaking the Silence en zijn subversieve activiteiten in Hebron en elders.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Deri: 'Hoewel ik dacht dat ik alles wel had gezien, werd ik verrast en teleurgesteld door wat mij overkwam tijdens mijn laatste dienst als reservist in Hebron'. In de video zie je Avner Gevaryahu, een van de leiders van Breaking the Silence, die een groepje Britse toeristen verhalen vertelt die los staan van enige context (een favoriete techniek bij zulke organisaties), die geacht worden aan te tonen hoe onmenselijk de IDF is.

Een verhaal spreekt over 'soldaten met machinegeweren die civiele centra in Hebron beschieten.' Op de vraag, hoeveel mensen door deze vermeende aanval werden gedood, kon Breaking the Silence-woordvoerder Yehuda Shaul geen enkele naam van een Palestijns slachtoffer noemen bij een incident, dat zou hebben plaatsgehad in reactie op het doden van de Israëlische peuter Shalhevet Pass door een Palestijnse sluipschutter in 2001.

Een ander verhaal gaat over geïrriteerde soldaten die proberen om een ​​belangrijke voetbalwedstrijd te zien. Ze 'zoeken een appartement dat een schotelantenne heeft, blinddoeken de mensen daar en kijken naar de wedstrijd. Dit gebeurt telkens wanneer er een belangrijke wedstrijd op de televisie is,' beweerde de gids.

Toen Deri werd gevraagd of dergelijke dingen echt gebeuren, zei hij dat hij in al de jaren dat hij in Hebron heeft gediend, nooit zoiets heeft meegemaakt. Ter verduidelijking zei Deri openhartig, dat er zeker 'morele fouten' zijn gemaakt. Maar tegenover de suggestie van Breaking the Silence, dat dergelijke fouten bewust beleid zijn, benadrukt Deri dat het zeldzame uitzonderingen zijn die de IDF serieus aanpakt.

Amit Deri maakt deel uit van een groeiend aantal Israëli's, dat de buik vol heeft van extreme organisaties die betaald worden met Europees geld en Israël belasteren in dienst van een politieke agenda, en die door de meerderheid van het volk wordt afgewezen en verafschuwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.