Drie aanslagen, aanvallers tijdig uitgeschakeld

zondag 22 november 2015 |  Redactie Israel Today
Zondag hebben drie terreuraanslagen plaatsgevonden, die het leven hebben gekost aan de drie aanvallers en een jonge Israëlische vrouw.

Op het kruispunt Gush Etzion, waar zij op vervoer wachtte, werd een vrouw (21) aangevallen met een mes. Ze werd in ernstig gewonde toestand naar het Sha'are Zedek ziekenhuis in Jeruzalem vervoerd, waar zij aan haar verwondingen overleed. Militairen die de kruising bewaken hebben de dader doodgeschoten. Op dezelfde kruising werd vorige week ook een aanval uitgevoerd met een auto en een machinegeweer.

In Samaria kon een aanval worden voorkomen. Een burger wist een terroriste, die haar mes al had getrokken, te overrijden. Daarna werd zij door veiligheidstroepen doodgeschoten.

Kort daarna vond een aanval plaats op de Kfar Adumim kruising, ten noordoosten van Jeruzalem. Hier probeerde een Arabische taxichauffeur enkele Israëlische burgers te overrijden. Toen dit hem niet lukte, stapte hij uit zijn auto en probeerde hen te steken. Een burger kon hem echter op tijd doodschieten.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.