Vijf doden en veel gewonden bij terreuraanvallen

Saturday, November 21, 2015 |  Redactie Israel Today

Twee dodelijke terreuraanvallen schokten het Heilige Land. Na een korte tijd van betrekkelijke rust zijn donderdag in totaal vijf mensen om het leven gekomen. In Tel Aviv viel een met een mes gewapende terrorist voor het Panoramagebouw een voorbijganger aan.

Het gewonde slachtoffer kon zich in een nabijgelegen synagoge in veiligheid brengen. Terwijl de terrorist trachtte het Godshuis binnen te dringen, hielden Joden deur van binnen uit dicht. De terrorist viel vervolgens andere mensen binnen het gebouw aan; twee personen kwamen daarbij om het leven.

De Palestijnse terrorist, een 36-jarige uit Dura in de buurt van Hebron en zonder strafregister, raakte zwaar gewond en wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld.

Slechts drie uur later viel een andere Palestijnse terrorist in de buurt van Gush Etzion ten zuiden van Jeruzalem met een Uzi-pistoolmitrailleur in een file staande automobilisten aan. Hij doodde drie mensen, waaronder een 18-jarige Amerikaan, en een Palestijn uit Hebron. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid liet een officieel commentaar verspreiden met de bewering dat Israëlische strijdkrachten het 24-jarige Palestijnse slachtoffer hadden gedood.

Premier Netanyahu veroordeelde de aanslagen en condoleerde de getroffen gezinnen. „Wie de aanslagen in Frankrijk veroordeelt, moet ook de aanslagen in Israël veroordelen. Het is dezelfde terreur,” aldus Netanyahu. „Wie dat niet doet, is een blinde huichelaar.”

Hamas publiceerde een commentaar waarin het de aanslagen prees en tegelijk Israël verweet dat het nog steeds de stoffelijke overschotten van Palestijnse terroristen achterhield.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.