Vijf doden door aanvallen in Tel Aviv en Gush Etzion

Thursday, November 19, 2015 |  Redactie Israel Today, Arutz Sheva
Bij een aanval met een mes in het zuiden van Tel Aviv zijn donderdagmiddag twee mannen gedood en raakte een derde matig gewond.
Enkele uren later heeft een terrorist op de autoweg tussen Alon Shvut en Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem vanuit zijn auto een file auto's beschoten.

De aanval in Tel Aviv vond plaats tijdens het middaggebed in de synagoge in het Panorama gebouw aan de Ben Tzvi Straat in het zuiden van Tel Aviv (foto). De aanval werd uitgevoerd door een Arabier, die door een burger werd gegrepen en vastgehouden tot de politie hem arresteerde, waarbij hij gewond raakte. Het is een 36-jarige inwoner van Dura, in de buurt van Hebron, zonder strafblad en in bezit van een werkvergunning. Hij werkte in een restaurant in Jaffa, een zuidelijke voorstad van Tel Aviv.

De slachtoffers, 30 en 32 jaar, hadden steekwonden in het bovenlichaam. De gewonde, een man van 50, werd na het verlenen van eerste hulp naar een ziekenhuis vervoerd. Aanvankelijk werd naar een tweede aanvaller gezocht, die bleek er niet te zijn.
De aanval vond plaats een jaar en een dag na het bloedbad in een synagoge in Jeruzalem.

Bij de beschieting bij Gush Etzion werden twee Israëli's van 25 en 50 jaar gedood, evenals een ruim 40-jarige Palestijn, die in de buurt stond. Vijf licht gewonden personen, en twee personen met shock, zijn naar het Shaare Tzedek ziekenhuis in Jeruzalem vervoerd.

De twee bij de schietpartij betrokken terroristen zijn uitgeschakeld. Ze zouden naast hun vuurwapen ook hun auto als wapen hebben gebruikt, waarbij ook iemand zou zijn overreden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.