Zweedse minister Wallström, de nieuwe ster van Fatach

donderdag 19 november 2015 |  Redactie Israel Today
Op de Israëlische Hebreeuwse website NRG luidt een kop: 'De nieuwe Fatach-ster – de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken'. Margot Walström, die de terreuraanslagen in Parijs vergeleek met de nood van de Palestijnen, werd in twitterberichten van Fatach en de Palestijnse Autoriteit officieel geadopteerd voor hun politieke doeleinden.

Woensdag twitterde Fatach driemaal – in het Engels, Russisch en Arabisch – het uitvoerige standpunt van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die een verbinding legde tussen de terreuraanslagen in Parijs en het Palestijnse lijden. Daarmee bevordert Walström dus de politieke agenda van de Palestijnen tegen Israël.

Groot-Brittannië en Ierland
In Groot-Brittannië maakte de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, gisteren bekend, dat de terreuraanslagen niets te maken hebben met de islam. In haar ogen is de smokkel van wapens in Frankrijk en Europa te gemakkelijk en daartegen moet iets worden ondernomen. Daarnaast zei ze tussen de regels door dat een terroristische aanslag in deze omvang, zoals in Parijs, niet in haar land zou kunnen gebeuren.

Nog duidelijker drukte de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Ierland, Dermot Ahern, zich uit: 'ISIS is het gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict. (...) Dat is de bron van de problemen in deze regio.'

Europa is te naief
De Israëlische televisiezenders 1, 2 en 10 zonden woensdagavond gedetailleerde documentaires uit over de ontwikkeling van het kalifaat en de verschrikkelijke IS-jihadisten. Alle veiligheids- en Midden-Oosten-deskundigen benadrukten herhaaldelijk, dat de Europese regeringen het echte gevaar van de radicale islam niet hebben herkend, en gewoon te naïef zijn. Of er nu, na de terreur in Parijs, iets in Europa zal veranderen, wordt in Israël deels betwijfeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.