Waarschuwing in zomer 2014: Hierna komt Parijs

Wednesday, November 18, 2015 |  Redactie israel Today
Het Israëlische reclamebureau Glickman-Shamir Somsonov voorzag een jaar geleden in zijn voorlichtingscampagnes na de Gaza-oorlog, dat 'Parijs als volgende aan de beurt zou zijn'.

Tijdens de laatste Gaza-oorlog in de zomer van 2014, was het reclamebureau in Tel Aviv verantwoordelijk voor de Israëlische voorlichtingscampagne in het buitenland. Het bureau vergeleek toen het radicale gevaar en de ideologie en de Palestijnse Hamas-terroristen met de IS-jihadisten.

De Europeanen hebben altijd geloofd, dat de islamitische terreur toch wel ver weg is en zelfmoordaanslagen meer in Israël en het Midden-Oosten gebeuren. Sinds jaren waarschuwt Israël de Europese landen dat de radicale islam op een ​​dag zal opstaan en ook Europa zal terroriseren, zoals Hamas Israël geterroriseerd. Het Israëlisch-Palestijnse conflict is geen excuus om terrorisme te rechtvaardigen. Terreur is terreur. Met welk excuus wil men nu de terreuraanslagen in Parijs rechtvaardigen?

De campagnes van vorig jaar moesten de Europeanen duidelijk maken, dat de terroristen van ISIS en Hamas dezelfde bedreiging voor vrijheid en democratie vormen. De islamitische terreur is onderweg naar Parijs en Londen, schreef het reclamebureau in zijn advertenties. 'Middle East now, Paris next' (Nu het Midden-Oosten, daarna Parijs) stond op een poster van Mona Lisa zonder hoofd (zie afbeelding). Op een andere poster stond het beroemde beeld van David uit Florence afgebeeld met een afgehakt hoofd en de tekst 'Nu het Midden-Oosten, straks Italië'.

Vanuit Israëlisch perspectief hebben de regeringen van de EU-landen een principieel probleem om de radicale islam te begrijpen. De radicale islam duldt geen andere religies en meent dat het die moet bestrijden tot ze zijn vernietigd. 'De radicale islam is niet alleen een vijand van de Joden, maar een nog grotere vijand van de christenen, die in hun ogen volgelingen van de kruisvaarders zijn, meent de Israëlische Midden-Oosten expert Guy Bechor.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.