Palestijnse absurditeit in Engels en Arabisch

Wednesday, November 18, 2015 |  Redactie israel Today
De Palestijnse Autoriteit en Fatach hebben op hun officiële website de terreuraanslagen van de 'radicale jihadisten' in Parijs veroordeeld en deze gelijkgesteld met de 'Israëlische terreur'.

Maar niet alleen dat: in het Engels wordt de terreur veroordeeld, en in het Arabisch wordt opgeroepen tot terreur tegen Israëliërs. Zo staat er in het Engels: 'Terreur is terreur, en we veroordelen elke terreur. Of het nu gaat om het vernielen van een huis in Nabloes, Israëli's die onze kinderen doden, of een Russisch vliegtuig in Egypte neerschieten. De aanslagen in Parijs zijn strafbare feiten en uitgevoerd door laffe terroristen'. (zie onderstaande afbeelding)

In tegenstelling daarmee wordt op de officiële website van de Palestijnse Autoriteit in een antisemitisch artikel opgeroepen tot moordaanslagen op Joden. De Hebreeuwse tekst luidt (vertaald): “Hier is Jeruzalem, ja dwaas, wees voorzichtig”. In een ander artikel wordt opgeroepen om door te gaan met de mes-intifada.

In de loop van het Israëlisch-Palestijnse conflict hebben de Palestijnse leiders, te beginnen bij de toenmalige PLO-chef Yasser Arafat, voortdurend met twee tongen gesproken; de ene tong in het Engels, om het Westen tevreden te stellen, en met de andere tong in het Arabisch, om het Palestijnse volk tegemoet te komen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.